İhracatta 1 milyon doların üzerinde döviz girişi sağlayan Toya Makine, 2021’de Bay Bread markası ile 10 yeni satış noktası açacak’

“İleri teknoloji fırıncılık” modeli ile Türkiye’de yıllık israfın 3 milyar dolara ulaştığı, taze ekmek ve unlu mamul sektöründe 1,5 milyar dolarlık tasarruf sağlamanın mümkün olduğunu dile getiren Bay Bread CEO’su Serdar Yalçınkaya; “2021 yılı içerisinde hedefimiz İstanbul ve Türkiye’nin diğer şehirlerinde 10 satış noktası daha açmak” dedi.

1976 yılından beri Türkiye’de, Ekmek ve Unlu Mamul sektörüne yönelik makine ve ekipmanlarının tasarlanması ve üretilmesi alanında faaliyet gösteren Toya Makine ve Bay Bread CEO’su Serdar Yalçınkaya; “2020 yılı dünya genelinde yaşanan olumsuz şartlar nedeniyle, ihracat alanında önümüzü kesmesine rağmen, 2019 ciromuzun yüzde 40 gibi bir oranını ihraç ederek, ülkemize 1 milyon doların üzerinde bir döviz girişi sağlamayı başardık.” dedi.

Geliştirdikleri yüksek teknoloji fırıncılığı, dünyanın farklı yerlerinde hayata geçirmek, unlu mamuller teknolojileri konusunda ülkemizi daha ileri bir noktaya taşımak istediklerini ifade eden Yalçınkaya; “2021 yılında 500 bin dolar ve takip eden yıllarda artarak devam edecek şekilde yatırım planlarımız var. 2023 yılında ülke ekonomimize, geliştirdiğimiz bu teknoloji ile ihracat geliri hedefimiz 10 milyon dolar mertebesinde” dedi.

2017 yılından bu yana özel pişirme teknolojisi ile ürettikleri ekmek ve unlu mamulleri, tüketicilerine İstanbul’da 10 noktada, Bay Bread fırıncılık markası ile sunduklarını söyleyen Yalçınkaya; “Bu kategorideki ürünlerin anında müşteri talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda pişirilerek, tüketime sunulmasını sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde isteyen istediği kadar, sıcak ve taze ürüne, istediği zamanda sahip olabiliyor. Bu teknoloji, Türkiye’de sadece Bay Bread’de mevcut. Hedefimiz bu yıl İstanbul ve dışında mağaza sayımızı artırmak, sağlıklı ve taze ürünlerimizi daha fazla insana ulaştırmak” şeklinde konuştu.

Sosyal Medya'da Paylaşın