2022’de ekmek ve unlu mamuller sektörü yüksek teknoloji fırıncılık ile kazanacak

Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı ve Bay Bread Fırıncılık kurucusu Serdar Yalçınkaya, ekmek ve unlu mamuller sektöründe artan maliyetlerin, üreticiyi teknoloji kullanımına daha çok yönelteceğini açıkladı.

Ekmek ve unlu mamuller sanayi sektöründe 2022 yılında gelişmelerin olumlu olacağının altını çizen Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı ve Bay Bread Fırıncılık kurucusu Serdar Yalçınkaya, “Un ve doğalgaz fiyatlarındaki artış artık ekmeğin maliyetini karşılayamıyor. Dünyada hububat fiyatlarındaki genel artış, Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sübvansiyonu ile bir miktar önlendi. Sektörümüzde ekmek konusunda 2022 yılı hasat dönemi için Mayıs, Haziran ve Temmuz’a kadar devlet desteği var. Unlu mamullerde artan maliyetler ise, bize üreticilerin teknoloji kullanımına öncelik vereceğini gösteriyor. Bay Bread konsepti zaten Türkiye’deki mevcut ekmek ve unlu mamul üreticilerinin dönüşümünü hedefliyor” dedi.

“Vadeli yapılan her yatırım önümüzdeki süreçte kazandıracak”

2022 yılında daha fazla yatırımcının yüksek teknoloji fırıncılık modeline yatırım yapacağı da belirten Yalçınkaya, “Öte yandan 2022 Türkiye’de bir seçim atmosferinde geçecek. Bu nedenle piyasalar çok hareketli olabilir. Sürekli dış müdahaleler ve iç operasyonlarla ekonomi dalgalı geçecektir. Bu nedenle tüm yatırımcıların yüksek teknoloji fırın modeli fırsatımızdan faydalanarak bu ekonomik koşullarda vadeli yatırım yapmalarını öneriyoruz. Çünkü vadeli yapılan her yatırım önümüzdeki süreçte kazandıracak” şeklinde konuştu.

Yüksek Teknoloji Fırıncılık konsepti hakkında da bilgi veren Yalçınkaya şöyle dedi: “Unlu mamul sektöründeki zamlar üreticileri darboğaza soktu. Yatırımcılar, geleneksel ekmek ve unlu mamul lezzetlerinin yüksek teknoloji kullanarak tüketici ile buluşmasını sağlayan üretim ve satış iş modeline yatırım yaparak, mevcut işyerlerini dönüştürerek veya yeni işletmeler kurarak Yüksek Teknoloji Fırıncılık desteğimizden faydalanabilir. Bu yatırımla Toya Makine’den 2,5 milyon TL değerinde, 1 milyon adet ekmek de hediye kampanyamız olacak. Sektörümüze yatırım yaparak kendi markaları ile mağazalarını açmaya karar veren müteşebbislere biz de destek olarak aldıkları ekmeklerin yüzde 10 ölçüsünde bedava ürün vererek destekliyoruz. Bu şekilde ülke ekonomisine de destek oluyoruz. Öte yandan Yüksek Teknoloji Fırıncılıkta, artık ev ve işyerlerindeki fırınlarda her zaman ekmek çeşitlerine ve unlu mamullere ulaşmayı mümkün kılıyor. Tamamen doğal hammaddeler ile hazırlanan unlu mamul çeşitleri ev veya işyerlerindeki fırınlarda 8-10 dakika aralığında pişirilerek sofralardaki yerini alıyor” şeklinde görüşlerini belirtti.

Sosyal Medya'da Paylaşın