İş insanı ve Turizmci Ahmet Cemil Yıldırım: “Ülke içi turizm Mayıs sonunda başlayacak”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sertifika sistemi ile ilgili geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunmuştu. İş insanı ve Turizmci Ahmet Cemil Yıldırım, sertifika sistemi ile ilgili sektöre hazır olduklarını ifade etti. Yıldırım, Ramazan Bayramı sonrasında rezervasyonlarda ciddi hareketlilik yaşanacağını belirtti.

İş insanı ve Turizmci Ahmet Cemil Yıldırım, Mayıs ayının ikinci haftası vaka sayılarında normalleşmenin yaşanması durumunda; turizmde iç pazar ve dış pazarda birtakım değişiklikler olacağını söyledi. Yıldırım ülke içi turizmin Mayıs sonunda başlayacağını da belirtti.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: ”Yurt dışındaki operatörlerden edindiğimiz bilgilere göre, satışların minimum seviyede olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Buna rağmen Türkiye’nin ilk sırada olduğunu da söylemek mümkün. Bu sene için 60 milyon turist hedefini yakalayamasak da buna rağmen Türkiye’nin ileriye yönelik rezervasyonlarda dünya genelinde en az iptale sahip olan ülke olduğunu belirtebiliriz.

”Bayram sonrası rezervasyonlarda ciddi hareketlilik olacak”
Ramazan Bayramı sonrası turizmi değerlendiren Yıldırım, ”Kültür ve Turizm Bakanımızın da açıkladığı gibi Mayıs sonu turizmde normalleşmeye gidileceğini öngörüyoruz. Ramazan Bayramı sonrasında rezervasyonlarda ciddi hareketlilik olacağına inanıyoruz. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde karantinada olan insanlar sabırla tatil yapmayı bekliyor. Yurtdışındaki tur operatörlerinden de edindiğimiz bilgilere göre minimum seviyede olan tur satışlarında Türkiye ilk sıralarda bulunuyor. Bu da bizi motive ediyor. Yurtiçinde turizm sektörünün Ramazan Bayramı ile tekrar hareketliliğe kavuşacağını, global anlamda da olumlu gelişmelerin etkilerini artıracağını umuyoruz” açıklamasında bulundu.

”İç ve dış pazarda bir takım değişiklikler olacak”

Turizmde iç pazar ve dış pazarda birtakım değişiklikler olacağına işaret eden Yıldırım, ”Salgın hastalık tüm sektörleri olumsuz etkilediği gibi turizm sektöründe de tatil alışkanlıklarımızda değişiklik oluşturacak elbette. Otellerde hijyen koşulları değişecek, açık büfe anlayışı yerini kişisel porsiyonlara bırakacak. Yemek dağıtımlarını görevliler yapacak. Kalabalık tatil yerleri yerine sakin yerlere gidilecek. Otellerdeki toplu etkinlikler, konser ve organizasyonlara ara verilecek. Bunun gibi çok daha farklı uygulamalar gelecek. Bu süreçte insanlarımızın bu duruma uyum sağlaması gerekiyor. Eskiye dönüş ise uzun zaman sonra yaşanacak. Koronavirüsü küresel bir sorun olarak görüyor, bu sorunun çözümünün bireysel olarak değil dünya bütününde birlik ve beraberlik ile alınan tedbir ve ülkeler arası desteklerle atlatılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte önemli olan olumsuzluk enjekte etmek değil, moral aşılamaktır. İlk önce kendimizi daha sonra da sevdiklerimizi güçlü kılmalıyız” açıklamasında bulundu.

Sosyal Medya'da Paylaşın