Serpme kahvaltının yerini ambalajlı ürünler aldı

Koronavirüs salgını tüketim alışkanlıklarında değişimler yaratmaya devam ediyor. İnsanların evlere çekilmesi ve evden çalışma düzenine geçilmesiyle beraber kahvaltılık ürünlerde ambalaj talebi 3-4 katına çıktı.

İnsanların evden çalışma sistemine geçmesiyle beraber, geçmişte sadece 1-2 gün evde kahvaltı yapabilen çalışanlar, her gün evde kahvaltı yapmaya başlamasıyla beraber; peynir, zeytin ve reçele talep arttı. Bu artış ambalaj sektörünü de etkiledi. Tüm bu süreçte öne çıkan ise ambalajlı gıdalar oldu. Tüketici açık ürünlerden giderek uzaklaşırken, ambalajlı gıdalara talep arttı.

Fabrikalar üretimlerine ara verdi. Alınan önlemler ve ‘evde kal’ çağrılarıyla birlikte evlerde geçirilen zaman da bir hayli arttı. Böyle olunca da evde yapılan tüketimde de artış yaşandı. Evde kalan vatandaşlar elektrik ve suyu daha çok tüketmeye başladı, dışarıda yemek yiyemeyenler ya markete giderek alışveriş yaptı ya da online sipariş kanallarıyla toplu alım yoluna gitti.

Hürriyet’ten Burak Coşan’ın haberine göre; koronavirüs öncesinde çalışanların büyük bir kesimi haftada bir ya da en fazla iki kez evinde kahvaltı yapabilirken, ramazan öncesine kadar haftanın 7 günü evinde kahvaltı yapmaya başladı. Bu da peynir, zeytin ve reçel gibi temel kahvaltılık ürünlere ilgiyi arttırdı. Kahvaltılık üreticileri de gelen talebi karşılayabilmek için ambalaj üreticilerine koştu. Kahvaltılıklar için üretilen ambalajlar salgın sürecinde 3-4 katına çıktı. Diğer bir artış ise ton balığı ambalajında yaşandı. Ton balığı ambalajı için gelen talepte de 3-4 katlık artış var.

Sosyal Medya'da Paylaşın