2018 Dünya Barista Şampiyonu: Agnieszka Rojewska

Kahve ile ilgili her şeyle ilgilendiğini ve deneyimlerini iki sağlam temel; tutku ve korkuya dayandığını dile getiren Agnieszka Rojewska; kahve, baristalık ve kahve endüstrisi ile ilgili her sorunun cevabına karşılık olabilirim diyor. Agnieszka Rojewska 2009’dan beri hayatının kahve çekirdekleri ile dolup taştığını ve bu işte başarılı olmak için çok çalıştığını söylüyor. Şimdilerde çoğunlukla kendini kahve eğitimine adayan Rojewska onu en heyecanlandıran durumun dünyanın dört bir yanından gelen kahve ile ilgilenen harika insanlarla tanışmak olarak söylüyor. 2014’te Polonya Latte Art şampiyonu olarak başarılara imza atan Rojowska, Dünya Barista Şampiyonu olduktan sonra Londra’da düzenlenen 2018 London Coffee Masters’ta da şampiyon oluyor. 

“Baristalar olarak en sade olana geri döneceğiz” 

Kahve endüstrisinin geleceğini de değerlendiren Rojewska: “Ekstraksiyon bilimi hakkında gittikçe daha fazla şey öğreneceğimizi ve bunun daha tutarlı bir şekilde daha iyi kahve hazırlamamıza yardımcı olacağını düşünüyorum. Ayrıca, makinelerin ve öğütücülerin mümkün olduğunca iyi bir ürün sunmak için büyük bir destek olacağını düşünüyorum. Baristalar olarak en sade olana geri döneceğiz. Müşterilerimizin her kahve kullanıcısına bilgi ve harika bir deneyim sağlayacak olağanüstü bir hizmet sunacağız tabii ki bütün bunlar da eğitimle olacak” diyor. 

“Baristalık konusunda yüksek kaliteli eğitimler veriyor” 

“Kahve hakkında ne kadar denerseniz ve ne kadar öğrenirseniz öğrenin, daima öğrenmeniz gereken çok şey vardır” diyen Rojewska, Dünya Barista Şampiyonası’nı kazanan ilk kadın ve finale kalan tek kadın olarak kendini “Tarihin en iyi Polonyalısı” olarak görüyor. Speciality Coffee Association of Europe yetkisine de sahip olan Rojewska kahve ve baristalık konusunda yüksek kaliteli eğitimler veriyor. Agnieszka Rojewska aynı zamanda, baristalık konusunda hem bir çalışan hem de endüstriyel tarafta yer almış biri olarak eğitim almak isteyen kişilerin tam olarak neye ihtiyacı olduğunu bildiğini söylüyor. 


Sosyal Medya'da Paylaşın