15,770 restoran kalıcı olarak kapandı!

Dünyayı sarsan COVID-19 pandemisinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde Yelp platformundaki 26,160 restoranın 15.770 restoranın kalıcı olarak kapandığı bildirildi.

COVID-19 pandemisinin ardından Mart ayında restoranların karantina süreci ile kapanmasıyla pek çok işletme maddi zorlukla mücadele ediyor. Global yeme-içme platformu olan Yelp platformuna kayıtlı 26,160 restoranın 15,770’inin bu zorlu süreç sonucunda kalıcı olarak kapandığı bildirildi. Yelp’in raporlarına göre en yüksek kapanış oranının bulunduğu yer Kaliforniya iken ardından Teksas ve New York geliyor. Yelp, gelebilecek ikinci dalga ile birlikte tekrar karantina sürecine girecek restoranların kalıcı kapanış sayısında artış olmasını bekliyor.

Yelp’in Veri Başkan Yardımcısı Justin Norman, Business Insider’a yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki, kapanışların devam etmesini bekliyoruz. Virüs yakın zamanda hiçbir yere gitmeyecek, bu nedenle işletmelerin esnek olması gerekecek. Geçici kapanışların azaldığını görüyoruz, bu da birçok işletme için umut verici bir işaret” dedi.

Sosyal Medya'da Paylaşın